Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
mąka
kostka do sosów 2
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
śmietana 30% 200 ml
margaryna
karkówka 0.5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w sosie

mięso kroimy w kostke, wkladamy do miski i dodajemy kilka łyzek mąki, następnie mieszamy aby kazdy z kawalków miesa oblepił się dokladnie. W garnku rozpuszczamy 3 łyzki margaryny i kiedy tłuszcz jest mocno rozgrzany to wrzucamy do niego mieso, przepiekamy z każdej strony, a następnie zalewamy 1 litrem wody, dodajemy liscie laurowe, ziele, troche pieprzu i soli i gotujemy. Gdy mięso robi sie miekkie dodajemy specjalne kostki do sosów (bedzie ciemniejszy) i dodajemy pokrojoną cebulke. Dodajemy rownież śmietane zmieszaną z 3 łyzkami mąki i dodajemy do sosu - doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 10-15 minut aby sos ściemniaj i zgęstniał. Mięso jest smaczne do ziemniaków, ale rowniez można nim polac ryż albo kasze jeczmienna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.11.2011 12:04
smacznie wygląda
monisia1977 12.06.2011 18:04
dobre
Wafelek2601 26.02.2011 19:10
pyszna
Mati13 22.02.2011 13:30
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak