Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 20 dag
cukier waniliowy 1 op
masło 1 kostka
cukier 1 szkl
mleko 1/2 l
mąka 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt
herbatniki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę, budyń śmietankowy oraz pół szklanki mleka, całość dokładnie miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem kryształem. Do gotującego się mleka wlewamy zmiksowaną masę, gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia.
Następnie miękkie masło miksujemy, dodając po łyżce zimnej masy budyniowej.
Następnie wsypujemy do masy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, całość dowolnie dekorujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.09.2011 21:55
super
maciek7 21.06.2011 09:04
pycha
traktorek 26.03.2011 12:28
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak