Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z musem ze świeżego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gorgonzola 100 g
ser mascarpone 50 g
twarożek 100 g
pieprz
gałka muszkatołowa
śmietana 100 g
rzodkiewki pęczek
pomidory 4 szt
ogórek zielony 150 g
marchewka 2 szt
zielenina 3 drobno posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z musem ze świeżego sera

Gorgonzolę rozgnieść widelcem i wymieszać z mascarpone i twarożkiem. Dodać zieleninę (szczypiorek, koperek, melisa cytrynowa, trybulka), doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z masą serową. Mus odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Warzywa umyć i osuszyć ściereczką. Rzodkiewkę, pomidory i ogórek pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Warzywa rozłożyć do miseczek i łyżka do nakładania lodów nałożyć kulkę z sera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.04.2011 23:41
Bardzo smaczne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak