Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 30 g
woda 180 ml
sól
piersi z kurczaka 100 g
Goździki całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
bita śmietana 1 łyżka
włoszczyzna 1 łyżka
dymka młoda
olej łyżeczka
dynia 300 g
trybula

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z dyni

Ryż zagotować w osolonej wodzie, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 12-15 minut. Zabezpieczyć przed wystygnięciem. Piersi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do rondla z przyprawami i włoszczyzną. Zalać wodą, rosół gotować 15 minut na małym ogniu.
Dymkę pokroić w cienkie krążki. Olej rozgrzać, podsmażyć na nim dynię i dymkę, podlać rosołem, gotować 15 minut na małym ogniu.
Całość zmiksować, przyprawić solą i pieprzem.
Do rosołu przełożyć ryż i pokrojone w plasterki mięso. Udekorować bitą śmietaną. Przed podaniem posypać trybulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.01.2013 11:58
lubei dynie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak