Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* sledzie solone matias - 600g,
* pieczarki malutkie - 400g,
* cebula - 2 duze,
* keczup - 300-350ml,
* olej do smazenia - 1/4 szklanki,
* cukier,
* sól, pieprz ziolowy, papryka czerwona w proszku.

PRZYGOTOWANIE:

Sledzie pluczemy i moczymy w zimnej wodzie przez kilka godzin, po czym kroimy na prostokatne kawalki. Cebule obieramy, myjemy, suszymy i kroimy w pólpiórka. Pieczarki obieramy. Kapelusze kroimy w cienkie paski, korzonki w kosteczke. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy cebule, dodajemy lyzke curku, podsmazamy przez 2 minuty, dodajemy pieczarki, mieszamy. Dodajemy szczypte soli, 1/2 lyzeczki papryki w proszku i pieprz, mieszamy. Smazymy do zeszklenia cebuli, po czym chlodzimy. Do duzej salaterki wrzucamy pokrojone sledzie, dodajemy cebule z pieczarkami i zalewamy keczupem. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na okolo 2 godziny, aby smaki
sie przegryzly.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda zachęcająco;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale bym zjadła takiej sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !