Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na jesień

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 500 g
cukier 1 łyżeczk
olej roślinny 5 łyżek
rodzynki 90 g
seler korzeniowy 750 g
majonez 175 ml
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na jesień

Obieramy marchew i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Rozrabiamy sos i dodajemy cukier następnie ubijając dalej dodajemy powoli olej.

Dodajemy do rozrobionego sosu marchew i rodzynki.
Mieszamy tą część sałatki i wstawiamy ją do lodówki na 1h.

Następnie obrać seler i zetrzeć na tarce o grubych oczkach , następnie wkładamy seler do garnka z wodą i doprowadzamy do wrzenia a następnie gotujemy na małym ogniu jeszcze 3min. i dobrze odsączamy.

Zmieszać majonez i musztardę następnie dodać seler do naszych zmieszanych keczupów i musztard.
Schładzać także 1h.


Podawać razem na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak