Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* karkówka bez kosci - 3-4 plastry o 1 cm grubosci,
* kapusta pekinska - 1 sztuka,
* musztarda rosyjska, ostra (uzylam firmy),
* sos sojowy ciemny,
* listki laurowe - 2 sztuki,
* zabek czosnku,
* maka kukurydziana lub pszenna,
* olej do smazenia,
* sól, vegeta, papryka w proszku, kolendra w proszku,
* pieprz czarny mielony, 3 kapki octu balsamicznego,
* slodka smietana - lyzka.

PRZYGOTOWANIE:

Karkówke umyc, osuszyc i przyprawic: papryka czerwona w proszku, sola, pieprzem, i dodac po kapce octu balsamicznego i sosu sojowego na kazdy plaster i z obu stron. Kapuste pekinska poszatkowac. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyc mieso na lekko rumiano z obu stron. Wyjac mieso, przelozyc do rondla i zalac je woda, zagotowac. Do gotujacej wody dodac kapuste pekinska, lyzke vegety, lyzke sosu sojowego i pieprz. Dusic na srednim ogniu przez okolo 40 minut, do miekkosci miesa i kapusty. Na 15 minut przed zakonczeniem duszenia, dodac 2 listki laurowe. Na 5 minut przed zakonczeniem duszenia dodac posiekany drobno czosnek, kopiasta lyzke musztardy rosyjskiej (mozna troche mniej lub wiecej), lyzke slodkiej smietany i wymieszac. Zagescic maka rozpuszczona w niewielkiej ilosci zimnej wody. Doprawic do smaku
. Podawac na goraco z ziemniakami, ryzem, kasza lub makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !