Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z biala kielbasa i pekinska
* kapusta pekinska - glówka sredniej wielkosci,
* biala kielbasa - 320g (3 petka bialej kielbasy firmy
Biegun),
* pomidorki koktajlowe - 13 sztuk,
* ser zólty - 150g, uzylam Emmentalera,
* natka pietruszki - kilka galazek,
* musztarda - 1 kopiasta lyzeczka, uzylam Rosyjskiej, ostrej,
* majonez - 4 lyzki,
* jogurt naturalny
- 4 lyzki,
* kostka bulionowa warzywna - 1/2 kostki rozpuszczona w 1/4 szklanki goracej wody,
* pieprz ziolowy Prymat i sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kielbase ugotowac, obrac i pokroic w kostke. W 1/4 szklanki goracej wody, rozpuscic 1/2 kostki bulionowej, ostudzic. Wymieszac jogurt
z majonezem, musztarda i bulionem. Kapuste pekinska posiekac. Pomidorki umyc, osuszyc i kazdego przekroic na 4 równe czesci. Ser zólty pokroic w kosteczke. Natke pietruszki posiekac. Wymieszac dokladnie wszystkie skladniki oraz doprawic sola i pieprzem.