Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab - plastry duszony w marynacie klasycznej z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,60 kg
kostka mięsna 1 szt
skrobia kukurydziana 1 łyżka
olej 1 łyżka
pieprz, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: schab - plastry duszony w marynacie klasycznej z sosem

Schab wyjąć z marynaty klasycznej ( wg mojego przepisu), w której marynował się przez noc. Olej rozgrzać w głębokiej patelni, włozyć schab i obsmażyć z każdej strony. Wyjąć na dużą deskę, przytrzymywać widelcem o dwóch zębach i pokroić w plastry około 1,5 cm. Schab włożyć na patelnię, do naczynia w którym marynował się schab wlać 250 ml wrzącej wody, wymieszać z resztkami marynaty i wlać do mięsa. Dusić 40 minut, obracając w połowie duszenia, w razie potrzeby podlewając wrzącą wodą. Dodać kostke mięsną do smaku,dusić. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. ! łyżkę skrobii kukurydzianej rozprowadzić w 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa i dusić na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 20.02.2011 12:11
Jakoś nie wiem w jakiej rozdzielczości ustawić aparat w telefonie aby zdjęcia były ostre i miały naturalny kolor
bejciu24 20.02.2011 12:05
to pewnie para, ja lubie duszony schabik
suzana 20.02.2011 10:47
troszkę zdjęcie się nie udało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak