Sposób przygotowania

Schab wyjąć z marynaty klasycznej ( wg mojego przepisu), w której marynował się przez noc. Olej rozgrzać w głębokiej patelni, włozyć schab i obsmażyć z każdej strony. Wyjąć na dużą deskę, przytrzymywać widelcem o dwóch zębach i pokroić w plastry około 1,5 cm. Schab włożyć na patelnię, do naczynia w którym marynował się schab wlać 250 ml wrzącej wody, wymieszać z resztkami marynaty i wlać do mięsa. Dusić 40 minut, obracając w połowie duszenia, w razie potrzeby podlewając wrzącą wodą. Dodać kostke mięsną do smaku,dusić. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. ! łyżkę skrobii kukurydzianej rozprowadzić w 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa i dusić na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    troszkę zdjęcie się nie udało
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    to pewnie para, ja lubie duszony schabik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Jakoś nie wiem w jakiej rozdzielczości ustawić aparat w telefonie aby zdjęcia były ostre i miały naturalny kolor

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !