Sposób przygotowania

Rozetrzeć drożdże z cukrem oraz mlekiem i odstawić na chwilę.Następnie wsypać mąkę, sól, wlać olej i wyrabiać ciasto 15-20 min.aż będzie odchodzić od dłoni. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy. Między czasie obieramy pieczarki,kroimy w półplasterki i smażymy na patelni aż odparuje woda przyprawiając solą i pieprzem . To samo robimy z szynką, podsmażamy na lekką skorupkę. Pomidor,cebulę,oliwki kroimy na cienkie plastry. Gdy ciasto już wyrośnie rozwałkujemy na cienki placek i kładziemy na posmarowaną lekko olejem blachę usuwając ewentualnie nadmiar ciasta,ponieważ ciasto powinno być dość cienkie i formując grubsze brzegi Ciasto smarujemy koncentratem,kładziemy plastry szynki, na to podsmażone pieczarki i warzywa posypując oregano i lekko majerankiem. Wierzch pizzy posypujemy startym serem i oregano.Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni i pieczemy około 20 min. tak aby ciasto nie było bardzo spieczone.Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Ładnie wygląda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !