Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone krewetki 35dag
wywar z ryby 6szklanek
marchew 2szt
ziemniaki 30dag
seler 1szt
cebula 1szt
smietana 18% 1szklanka
masło 2łyżki
ząbek czosnku
koperek 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z krewetkami

Krewetki rozmrozić, opłukać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchew i seler obrać pokroić w cienkie słupki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać masło, usmażyć marchewkę, seler i cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Do rondelka wlać bulion, doprawić solą i pieprzem, gotować 15min. Do zupy włożyć ziemniaki i gotować 20 min. Następnie wlać śmietanę, dodać krewetki, podgrzewać 5 min. Zupę posypać koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 01.03.2011 00:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak