Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej i białej kapustki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sos do sałatek 1 sztuka
kapusta czerwona 750 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej i białej kapustki

Kapustę czerwoną zagotować w osolonej wodzie a gdy już się zagotuje wyłączamy i trzymamy ją jeszcze w wodzie 1-2min. Następnie od razu ją kroimy i dodajemy do miski.

Kapustę białą kroimy na pół i wykrawamy głąby następnie kroimy na mniejsze części i szatkujemy.

Cebulę obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą następnie kroimy w małą kostkę.

Wszystko dokładnie wymieszać i przygotować sos zgodnie z przepisem z tyłu na opakowaniu i podlać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak