Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
kotlety schabowe 1 szt.
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z pieczarkami

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Na każdy płat mięsa nakładać łyżkę farszu, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczką. Mięso zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.11.2012 12:44
Wygląda wspaniale.
Łukasz15 23.07.2012 10:13
rewelacja
Motorek 03.04.2012 18:30
pycha
Iwona51
Iwona51 02.02.2012 09:13
smaczne
Małgorzata113 20.02.2011 09:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak