Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Na każdy płat mięsa nakładać łyżkę farszu, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczką. Mięso zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !