Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwiatuszki z mortadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 6 grubych plastrów
ser żółty do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kwiatuszki z mortadeli

Olej rozgrzać na patelni.
Plastry mortadeli nakroić na brzegach ( na 8 części ), ale nie dochodząc do środka, żeby kiełbaska nie popękała przy pieczeniu. Nakrojone plastry mortadeli kłaść na rozgrzany olej, opiec najpierw z jednej strony, a jak już będzie rumiana to przełożyć na drugą stronę. Na opieczony już wierzch mortadeli kłaść ser żółty ( można kroić plastry, zetrzeć na tarce - wg uznania ) i posypać delikatnie oregano. Jak już ser się rozpuści i mortadela będzie opieczona z obu stron, wyjąć ją na ręcznik papierowy i odsączyć z tłuszczu.
Można podawać samodzielnie na talerzu lub wkładać w bułkę lub chleb. Idealnie pasuje do tego sos z keczupu, majonezu i musztardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 20.01.2012 19:16
super pomysł!
Dorian 10.12.2011 13:30
ślicznie wygladaja
Seba 30.11.2011 11:02
extra
IlonaAlbertos 14.11.2011 17:10
Fajne :)
pacpaw 10.09.2011 19:56
dawno nie jadłem mortadeli
Neetka90 07.09.2011 15:45
świetny przepis !
ankaryba 01.08.2011 14:12
fajny pomysł
grazia1 20.07.2011 19:21
extra pomysł!!!!
ben-ka 15.05.2011 13:07
Gratuluję pomysłu ! śliczności:)
Halusia 20.04.2011 22:22
ładne
Izabela/bella81 20.04.2011 08:04
pomysłowe:)
FAFIK 20.02.2011 10:03
Super wyglądają :)
Małgorzata113 20.02.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak