Sposób przygotowania

Olej rozgrzać na patelni.
Plastry mortadeli nakroić na brzegach ( na 8 części ), ale nie dochodząc do środka, żeby kiełbaska nie popękała przy pieczeniu. Nakrojone plastry mortadeli kłaść na rozgrzany olej, opiec najpierw z jednej strony, a jak już będzie rumiana to przełożyć na drugą stronę. Na opieczony już wierzch mortadeli kłaść ser żółty ( można kroić plastry, zetrzeć na tarce - wg uznania ) i posypać delikatnie oregano. Jak już ser się rozpuści i mortadela będzie opieczona z obu stron, wyjąć ją na ręcznik papierowy i odsączyć z tłuszczu.
Można podawać samodzielnie na talerzu lub wkładać w bułkę lub chleb. Idealnie pasuje do tego sos z keczupu, majonezu i musztardy.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pomysłowe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Gratuluję pomysłu ! śliczności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    extra pomysł!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno nie jadłem mortadeli
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ślicznie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !