Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kakaowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
kakao 3 łyżki
cukier 3-4 łyżeczki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kakaowa

Kakao i 2 łyżki cukru rozmieszać z 3 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobione kakao i zagotować jeszcze raz.
Z białek ubić pianę z 1 łyżką cukru i kłaść przy pomocy łyżki na wrzące kakao \"kluski\" z piany. Zupę zagotować, doprawić dokładnie rozmieszanymi żółtkami i całość doprowadzić do wrzenia. Można dosłodzić jeszcze do smaku.
Zupę podawać z ugotowanym oddzielnie ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 07.12.2011 08:10
ciekawe
Monika193
Monika193 05.10.2011 08:33
ciekawe
Rogalik 28.08.2011 23:11
ciekawa
Ania67 10.08.2011 08:42
W sam raz dla śpiochów
irenka 06.04.2011 21:50
nie jadłam takiej zupy,muszę spróbować
Zoso 11.03.2011 20:35
śmieszna zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak