Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pomarańczach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
pomarańcze kwaskowe 2 szt
suszone pomidory 2 szt
bulion warzywny 1/2 szklanki
białe wino 1/2 szklanki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz kolorowy do smaku
sól do smaku
oliwa 3 łyżki
estragon 1/3 łyżeczki
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pomarańczach

Pokrojone filety skropiłam sokiem z cytryny. Po kilku minutach posoliłam i posypałam przyprawami- pieprz kolorowy był świeżo zmielony. Dodałam obrane i pokrojone w plastry pomarańcze , pokruszone suszone pomidory oraz kawałki obranych jabłek, wymieszałam to z oliwą w żaroodpornym naczyniu. Wlałam bulion warzywny, położyłam na wierzch kilka wiórków masła i wstawiłam do piekarnika na 15 min na 180 C. Potem wlałam wino, przykryłam i dopiekłam 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 11.06.2012 22:09
super
goofy9 20.05.2012 22:41
ciekawa propozycja
marzenciak1985 23.04.2012 09:58
mniam
irenka 28.02.2012 16:18
świetne
AgaS10 10.02.2012 20:34
wygląda apetycznie:)
pacpaw 07.02.2012 21:28
fajne kolorki
Renataj 03.09.2011 11:35
Apetyczne
alaaa 01.07.2011 19:56
no tak nie próbowałam,ale ciekawe,,
ben-ka 14.06.2011 09:02
ciekawe połączenie....nie robiłam jeszcze tak ryby ale nic straconego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak