Sposób przygotowania

Bułkę tartą wymieszać z winem i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, odcedzić z nadmiaru soku i wymieszać ze skórką pomarańczową i cukrem.
Na bułkę tartą wyłożyć kilka warstw: wiórka masła + jabłka i tak przełożyć kilka razy.
Piec w piekarniku około 30 minut.
Po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    Szybka i smaczna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !