Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Puszkę z masą krówkową przełożyć do gorącej wody by łatwiej ją było rozsmarować. W 100ml mleka rozrobić 2 budynie, resztę mleka zagotować. Energicznie wmieszać rozrobione budynie by nie było grudek. Masa powinna być dość gęsta. Po ostudzeniu zmiksować z miękkim masłem i cukrem do smaku, jeśli nie było go w budyniu.
Kremówkę ubić na sztywno (można dodać śmietan-fixu). Na spodzie blachy ułożyć herbatniki, na to masę budyniową, herbatniki, kajmak, herbatniki i bita śmietanę. Posypać mielonymi orzechami i płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    schłodzić w lodówce;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mając w rękach takie ciacho ja też mogę poszefować;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    wirtualna_ada

    najlepszy podwieczorek
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    na jakiej wielkości blasze najlepiej wychodzi?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !