Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 1/2 kg
boczek wędzony 10 dag
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
cebula 3 szt
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z boczkiem

Filety pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą. Boczek pokroić w plasterki i lekko podsmażyć na patelni, pod koniec dodać posiekany czosnek. Cebulę pokroić w piórka. Filety ułożyć w rondelku, przełożyć cebulą, oprószyć solą i pieprzem. Wierzch polać stopionym boczkiem, skropić wodą i dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.11.2013 23:00
Ciekawe połączenie.
mirosława4 02.08.2013 17:06
w takim połączeniu jeszcze nie próbowałam,aczkolwiek może być smaczna ta rybka :)
ankaryba 23.05.2012 09:28
to by mi smakowało :-)
Monika193
Monika193 03.05.2011 23:22
przepyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak