Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki z mięsnymi kulkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 20 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
pomidory koktajlowe (czerwone) 20 dkg
młody por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
tymianek 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki z mięsnymi kulkami

Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa razem z jajkiem, tartą bułką i listkami oregano. Dokładnie wyrobić, doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować z masy niewielkie kulki. Z pora odciąć zieloną część (liście). Dokładnie je opłukać, wrzucić na chwilę na wrzątek, wyjąć, osączyć. Pomidorki umyć. Drewniane szpilki do szaszłyków posmarować olejem. Mięsne kulki zawijać w liście pora. Nadziewać je na szpilki do szaszłyków na przemian z pomidorkami. Ułożyć na ruszcie grilla, piec ok. 10 minut, co jakiś czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.11.2011 09:50
super
Rybciia 23.05.2011 14:50
świetna;)
Motorek 15.03.2011 14:47
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak