Sposób przygotowania

Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa razem z jajkiem, tartą bułką i listkami oregano. Dokładnie wyrobić, doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować z masy niewielkie kulki. Z pora odciąć zieloną część (liście). Dokładnie je opłukać, wrzucić na chwilę na wrzątek, wyjąć, osączyć. Pomidorki umyć. Drewniane szpilki do szaszłyków posmarować olejem. Mięsne kulki zawijać w liście pora. Nadziewać je na szpilki do szaszłyków na przemian z pomidorkami. Ułożyć na ruszcie grilla, piec ok. 10 minut, co jakiś czas obracając.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna kolacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetna;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !