Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy na plasterki i wkładamy do miski. Mleko mieszamy z solą, cukrem, skórką z cytryny, jajkiem i zalać nimi bagietkę. Odstawiamy na ok. 30minut, żeby bagietka nasiąkła. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wiśnie wydrylować. Formę do sufletów smarujemy tłuszczem i układamy warstwami masę z bułek i wiśnie. Ostatnią warstwą powinna być masa. Całość polewamy resztką mleka. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła. Pieczemy ok 45 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    POmyslowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !