Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle serowe nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 30g
jaja 2
starty sucharek 130g
mąka razowa 2 łyżki
sól
wydrylowane śliwki 220g
miód
stopione masło 2 łyżki
cukier 1 łyżka
śmietanka 100g
sucharki 2 (tarte)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle serowe nadziewane

Masło ubijamy na pianę i cały czas ubijając dodajemy jaja. Ubitą masę dodajemy do twarogu, dosypujemy startego sucharka i mąkę. Solimy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Każdą śliwkę smarujemy miodem i zawijamy w ciasto, formułując z niego knedla. Na patelni rozpuszczamy masło i zrumieniamy sucharki. Polać nimi knedle. Na wierzch kładziemy odrobinę śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 20.02.2011 13:39
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak