Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser morelowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 50 dag
miód 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 płatków
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Deser morelowy

Morele umyć, osuszyć, przepołowić, usunąć pestki. Ugotować w małej ilości wody, a na koniec zmiksować. Dodać taką ilość wina, aby otrzymać dwie szklanki musu. Doprawić do smaku miodem. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody i dodać do masy morelowej. Deser zostawić do stężenia, a następnie przełożyć do pucharków i udekorować bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Naatalia96 19.04.2011 15:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak