Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa zupa z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
włoszczyzna 1/2 pęczka
ziemniaki 4 sztuki
mleko 200 ml
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
ugotowane mieso 25 dkg
cebula 1 sztuka
tłuszcz
jajko 1 sztuka
kajzerka 1/2 sztuki
posiekany koperek 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa zupa z pulpetami

Do wrzątku wrzucić podzielony na różyczki kalafior i pokrojoną włoszczyznę. Posolić, pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy będą miękkie dodać masło oraz mąkę wymieszaną z mlekiem, zagotować.
Cebulę posiekać na rozgrzanym tłuszczu, zmielić razem z mięsem i namoczoną bułką. Dodać jajko, tartą bułkę, koper, doprawić, uformować pulpety, podgrzać je w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 04.03.2011 08:55
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak