Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa zupa z pulpetami
Cebulę posiekać na rozgrzanym tłuszczu, zmielić razem z mięsem i namoczoną bułką. Dodać jajko, tartą bułkę, koper, doprawić, uformować pulpety, podgrzać je w zupie.
kalafior | 1 sztuka |
włoszczyzna | 1/2 pęczka |
ziemniaki | 4 sztuki |
mleko | 200 ml |
mąka | 1 łyżka |
masło | 1 łyżka |
sól | do smaku |
ugotowane mieso | 25 dkg |
cebula | 1 sztuka |
tłuszcz | |
jajko | 1 sztuka |
kajzerka | 1/2 sztuki |
posiekany koperek | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: