Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gorące kanapki z cebulą i jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4
cebule 2
musztardy 1 łyżeczka
żółtego sera 40 g
masła 1 łyżka
czarny pieprz mielony
sól
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: gorące kanapki z cebulą i jajkiem

Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać drobno posiekane jajka, musztardę i połowę startego sera.Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Bułki rozkroić, posmarować masłem, na wierzchu rozłożyć masę cebulową i posypać pozostałym serem. Zapiekać przez 2-3 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak