Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem i parówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda 2/3 szklanki
sól do smaku
szpinak 60 dkg
parówki 15 dkg
kajzerka 1 sztuka
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i parówkami

Z mąki, wody i odrobiny soli przygotować ciasto, rozwałkować i wyciąć kółka. Szpinak ugotować i posiekać. Parówki pokroić w drobniutką kostkę. Szpinak, parówki oraz odciśniętą kajzerką wymieszać z przyprawami. Nakładać na kółka z ciasta, skleić i ugotowac w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.03.2011 14:36
pycha
Babciagramolka 19.02.2011 21:54
Robię z samym szpinakiem bezparówki - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak