Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana kalarepka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 8 sztuk
ugotowane mieso 30 dkg
kajzerka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
jajko 1 stuka
sól do smaku
papryka mielona do smaku
posiekany koperek 3 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kalarepka

Kalarepki umyć, odciąć wierzchy i wydrążyć środki. Obgotowac w osolonej wodzie. Cebulkę posiekać i podsmażyć. Zmielić razem z mięsem i namoczoną bułką. Dodać przyprawy i zieleninę oraz jajko, wyrobić masę, napełnić nią kalarepy. Do płaskiego naczynia wlać wodę, poddusić w niej kalarepki. Można podawać same lub np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.09.2011 22:39
super i na obiad i na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak