Sposób przygotowania

CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, miód, następnie rozrobioną w odrobinie wody sodę, przyprawę do piernika, mąkę i na końcu bardzo delikatnie pianę zrobioną z białek. Wymieszać i wylać na brytfannę. Piec w 180 st. ok. 40-45 minut. Zimny podzielić na dwie części.
MASA: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem, potem wsypać śnieżkę i dalej ubijać. Na koniec powoli wlać żelatynę. Przełożyć nią placek. Dać drugą część biszkopta i udekorować wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Z kremem zawsze dobre:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super ciacho :)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    za pewne smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    bardzo lubię pierniiki
  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super,lubię pierniki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !