Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duży piernikowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 3/4 szklanki
mąka 3 szklanki
jajko 9 sztuk
olej 5 łyżek
wiórki kokosowe do posypki
miód 1 szklanka
masa
śmietana 30% 0,5 litry
śnieżka 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier 20 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duży piernikowiec

CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, miód, następnie rozrobioną w odrobinie wody sodę, przyprawę do piernika, mąkę i na końcu bardzo delikatnie pianę zrobioną z białek. Wymieszać i wylać na brytfannę. Piec w 180 st. ok. 40-45 minut. Zimny podzielić na dwie części.
MASA: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem, potem wsypać śnieżkę i dalej ubijać. Na koniec powoli wlać żelatynę. Przełożyć nią placek. Dać drugą część biszkopta i udekorować wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 03.04.2012 20:22
pycha
KasiaK90 22.07.2011 10:06
super,lubię pierniki
Juleczka20 21.07.2011 09:43
bardzo lubię pierniiki
kanu83 19.05.2011 14:06
super
ana00 07.05.2011 19:19
za pewne smaczny
gosia47-47 23.04.2011 17:37
dobre
Iwusia 24.03.2011 23:07
super ciacho :)
mysza666 19.02.2011 21:20
Z kremem zawsze dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak