Sposób przygotowania

Marchew umyć, obrać, pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić marchew i chwilę przesmażyć, zalać wodą na równi z marchewką, dusić do miękkości - dolewając w trakcie niewielką ilość wody, jeśli ta wyparuje. Gdy marchew jest już prawie miękka, dodać osączony z zalewy groszek i dusić razem. Doprawić solą i cukrem do smaku. Z zimnej wody i mąki przygotować zaklepkę, dodać do marchewki z groszkiem, aby zagęścić powstały płyn, zagotować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    uwielbiam :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja tez lubie,pycha
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    uwielbiam,pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    jeden z lepszych dodatków
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię taki dodatek do ziemniaków i mięsa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !