Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem Basi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
groszek konserwowy puszka
masło 1 łyżka
cukier
sól
mąka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem Basi

Marchew umyć, obrać, pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić marchew i chwilę przesmażyć, zalać wodą na równi z marchewką, dusić do miękkości - dolewając w trakcie niewielką ilość wody, jeśli ta wyparuje. Gdy marchew jest już prawie miękka, dodać osączony z zalewy groszek i dusić razem. Doprawić solą i cukrem do smaku. Z zimnej wody i mąki przygotować zaklepkę, dodać do marchewki z groszkiem, aby zagęścić powstały płyn, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 17.02.2012 16:37
Bardzo lubię taki dodatek do ziemniaków i mięsa :)
Zoso 20.12.2011 22:31
jeden z lepszych dodatków
monika141 28.11.2011 18:43
uwielbiam,pychota
Wacław 29.08.2011 17:13
ja tez lubie,pycha
novita23 19.03.2011 13:23
lubię
Margo1 18.03.2011 18:36
dawno nie jadłam
wiola28a 16.03.2011 21:50
super
Mariusz10 14.03.2011 15:17
fajne
Krystyna32 02.03.2011 14:38
pyszne !
agnieszka137 19.02.2011 23:37
uwielbiam :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak