Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z kaszą perłową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 20 dag
bulion wołowy 8 szklanek
suszone g 3
cebula 2
masło 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
sól
pieprz
kasza 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z kaszą perłową

Fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na parę godzin , potem wylewamy wodę i wlewamy zimny bulion , nie musi być z wołowiny , możemy dać bulion warzywny. Odstawiamy , grzyby moczymy w małej ilości wody , a gdy już troszkę nam zmiękną to kroimy je w paseczki , te grzyby , które moczyliśmy to wlewamy do fasoli, potem dodajemy jeszcze opłukana kaszę , łyżkę masełka i wszystko gotujemy na małym ogniu pod przykryciem . W wolnym czasie cebulę podsmażamy na masełku . Gdy zauważymy że fasola jest już miękka , to dopiero doprawiamy ja do smaku i dodajemy tą cebulę , jeszcze chwilkę gotujemy , a pod koniec dodajemy majeranek posiekany świeży albo natkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.02.2013 15:29
to lubię
IlonaAlbertos 15.09.2011 20:00
Lubię zupy fasolowe
ElizaT 23.03.2011 10:09
chyba nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak