Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na parę godzin , potem wylewamy wodę i wlewamy zimny bulion , nie musi być z wołowiny , możemy dać bulion warzywny. Odstawiamy , grzyby moczymy w małej ilości wody , a gdy już troszkę nam zmiękną to kroimy je w paseczki , te grzyby , które moczyliśmy to wlewamy do fasoli, potem dodajemy jeszcze opłukana kaszę , łyżkę masełka i wszystko gotujemy na małym ogniu pod przykryciem . W wolnym czasie cebulę podsmażamy na masełku . Gdy zauważymy że fasola jest już miękka , to dopiero doprawiamy ja do smaku i dodajemy tą cebulę , jeszcze chwilkę gotujemy , a pod koniec dodajemy majeranek posiekany świeży albo natkę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    chyba nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię zupy fasolowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !