Sposób przygotowania

Żołądki dokładnie oczyścić pod bierzącą wodą. Wypłukać kilka razy. Warzywa obrać, gotować razem z żołądkami ok 3 h. Żołądki muszą być, miękkie. Cebulę siekamy. Smażymy na oleju.Pomidory sparzamy, kroimy w ćwiartki. Wrzucamy do cebuli, dusimy. Dolewamy, ok 2 szklanek wywaru. Z masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do sosu. Doprawiamy. Żołądki odcedzamy z wywaru dodajemy do sosu. Podajemy z kaszą i surówką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    bardzo smaczna propozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wyglądają bardzo smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    żołądki, chyba już zapomniałam jak smakują, a te wyglądają apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !