Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki w sosie pomidorowym

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki 70 dag
marchew
pietruszka
por
pomidory 3 szt
cebula
olej
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
pieprz, sól, majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki w sosie pomidorowym

Żołądki dokładnie oczyścić pod bierzącą wodą. Wypłukać kilka razy. Warzywa obrać, gotować razem z żołądkami ok 3 h. Żołądki muszą być, miękkie. Cebulę siekamy. Smażymy na oleju.Pomidory sparzamy, kroimy w ćwiartki. Wrzucamy do cebuli, dusimy. Dolewamy, ok 2 szklanek wywaru. Z masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do sosu. Doprawiamy. Żołądki odcedzamy z wywaru dodajemy do sosu. Podajemy z kaszą i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 15.07.2012 21:21
żołądki, chyba już zapomniałam jak smakują, a te wyglądają apetycznie
ewaa 09.02.2012 18:56
pyszne
Margo1 05.03.2011 21:11
apetyczne
Katarzyna/kate1980 25.02.2011 17:28
super
matii6 22.02.2011 15:39
wyglądają bardzo smacznie
agnieszka214 22.02.2011 10:58
pyszne
pawel6 20.02.2011 12:30
bardzo smaczna propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak