Sposób przygotowania

Umyte i osuszone skrzydełka posoliłam, posypałam pieprzami i imbirem, skropiłam obficie zdeglasowanym sokiem karmelem i wstawiłam do lodówki na pół godziny.
Potem podsmażyłam na rozgrzanym oleju, na brązowo. Podlewałam je na zmianę resztą karmelu z sokiem, do którego dodałam też pomarańczowy i bulionem tak, żeby płynu było nie więcej, niż centymetr.Gdy były już miękkie, dodałam resztę płynów i krótko zagotowałam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy pomysł i danie wygląda apetycznie :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    bardzo smacznie się zapowiada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    oryginalny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super, ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie by smakowały takie skrzydełka i to bardzo.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    aromatyczne swietne skrzydełka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne skrzydełka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !