Sposób przygotowania

Do 1/3 szklanki mleka dodać drożdże roztarte z łyżką cukru i łyżką mąki. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Później resztę mąki połączyć z drożdżowym rozczynem, pozostałym mlekiem, jajkiem, szczyptą soli i wyrobić z tego ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać 4 łyżki soku z ananasa z puszki, stopione masło, drobno pokrojone plastry ananasa ( około 4-5 plastrów ) i skórkę otartą z pomarańczy. Dokładnie zamieszać. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dziś w mej kuchni coś się stało.... ananasem zapachnialo.Monika mnie namówiła , bym racuchy usmazyła , trochę inne, nietypowe , z ananasem usmazone.I złocisty kolor mają , wzrokiem wszystkich przyciągają.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pycha
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Ciekawe racuszki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajne połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fajny przepis!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    super z ananasem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !