Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier puder do posypania
mleko 1 szklanka
drożdże 2 dag
ananas w puszce 1 puszka
pomarańcza 1 szt
olej do smażenia
jajko 1 szt
sól szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z ananasem

Do 1/3 szklanki mleka dodać drożdże roztarte z łyżką cukru i łyżką mąki. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Później resztę mąki połączyć z drożdżowym rozczynem, pozostałym mlekiem, jajkiem, szczyptą soli i wyrobić z tego ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać 4 łyżki soku z ananasa z puszki, stopione masło, drobno pokrojone plastry ananasa ( około 4-5 plastrów ) i skórkę otartą z pomarańczy. Dokładnie zamieszać. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 04.04.2012 19:34
super
Gosia32
Gosia32 20.09.2011 09:23
pycha
Robert10 11.09.2011 13:41
super z ananasem
FAFIK 28.08.2011 20:29
Fajny przepis!
Rogalik 01.08.2011 20:23
pycha
Ania67 05.07.2011 14:45
fajne połączenie
Justyna Jussstiii 18.06.2011 16:05
super
Halusia 24.05.2011 07:50
Ciekawe racuszki!
irenka 10.03.2011 19:29
na pewno smaczne
mirosława4 19.02.2011 21:55
pycha
misia53 19.02.2011 17:38
Dziś w mej kuchni coś się stało.... ananasem zapachnialo.Monika mnie namówiła , bym racuchy usmazyła , trochę inne, nietypowe , z ananasem usmazone.I złocisty kolor mają , wzrokiem wszystkich przyciągają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak