Sposób przygotowania

Ogórki i paprykę dokładnie myjeny. Ogórki bez obierania kroimy w plasterki i wrzucamy do miski. Następnie dodajemy sól, wszystko mieszamy i odstawiamy na około 3 godz, żeby puściły sok. Paprykę kroimy w drobne paseczki, cebulę zaś w talarki i na pół. Następnie myjemy i obieramy marchewkę, ścieramy ją na tarce o grubych oczkach. Do ogórków dodajemy paprykę, cebulę, marchewkę i przyprawy wraz z octem, wodą i cukrem, wszystko razem mieszamy, następnie przekładamy do słoików. Na koniec dolewamy pozostały w misce sok. Wszystko pasteryzujemy około 15- 25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    MNIAM!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Do obiadu jest jak znalazł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    też taką robie,jest pyszna
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W zimie jak znalazł , tylko ja lubie łagodne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super sałatka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo taka lubię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !