Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jeżynówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier drobny 1/2 kg.
cukier waniliowy 2 szt.
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: jeżynówka

Do słoja wrzucić jeżyny, wsypać cukier i cukier waniliowy i zalać wódką. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce. Po tygodniu przecedzić, przefiltrować i zlać do butelek/ Jest bardzo piękna w ciemnym kolorze i orginalnym smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.08.2013 00:00
na zimowe wieczory, super
mamusia1 21.02.2013 14:56
aromatyczna i delikatna w smaku
mamusia1 21.02.2013 14:56
aromatyczna i delikatna w smaku
mamusia1 21.02.2013 14:56
aromatyczna i delikatna w smaku
mamusia1 21.02.2013 14:55
aromatyczna i delikatna w smaku
Beata73 28.04.2012 07:50
super
Beata73 28.04.2012 07:50
super
magdziorka6 16.01.2012 20:39
pewnie nieżle pobudza krążenie.
mic 08.01.2012 11:03
nigdy nie piłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak