Sposób przygotowania

CIASTO:
Margarynę posiekać z mąką, dodać pokruszone drożdże, 1 jajko, szczyptę soli i szczyptę cukru, śmietanę i zagnieść ciasto.
FARSZ:
Soczewicę ugotować na miękko, wystudzić i zmielić. Cebulę i pieczarki posiekać i usmażyć na oleju. Całość razem wymieszać, doprawić do smaku. Jeśli będzie zbyt rzadki, to dosypać bułki tartej.

Ciasto rozwałkować, wykrawać kółeczka szklanką, na każde z nich położyć troszkę farszu i zlepić. Paszteciki układać na blaszce posmarowanej tłuszczem, pozostawić chwilkę do wyrośnięcia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Aż mam smaka na te paszteciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    brzmi bardzo apetycznie ;P)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !