Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 1 główka
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab

Oliwę wymieszać z solą, pieprzem oraz wyciśniętym pzez praskę czosnkiem. Natrzeć schab, przełożyć do głębszego naczynia, zalać pozostałą zalewą i odstawić do lodówki na ok. 8-10 godzin. Następnie zapiekać ok. półtorej godziny w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.10.2013 07:57
smaczny schab
olkaaa 24.07.2013 07:56
bardzo lubię
Elżbieta17 25.11.2012 22:33
pycha:)
kate.500 03.11.2012 20:36
smaczny schabik
Andysz 23.07.2012 07:52
mniam
Ewa111 15.04.2012 17:17
zrobiłam taki w na święta
Wafelek2601 10.01.2012 00:21
o niebo lepszy niż sklepowe wędliny
piter 06.12.2011 00:44
jest bardzo dobry na kanapki
angelika14 28.09.2011 16:13
fajny przepis:)
teresa18 03.06.2011 21:51
lubię tak przyrządzane schaby
jeta72 26.04.2011 17:30
Uwielbiam takie pieczone mięska;)
Izabela28 07.04.2011 12:47
klasyczny, fajny przepis:)
Gosia32
Gosia32 04.03.2011 00:25
super;]
marta1371 22.02.2011 17:40
nie ma nic lepszego niż taki schabik
Ania67 22.02.2011 09:44
Prosty i smaczny
Sylwia88 19.02.2011 18:28
uwielbiam schab
eli82 19.02.2011 17:08
mniam
Dorota59 19.02.2011 15:38
taki schabik to pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak