Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1-2 sztuki
woda 1/2 szklanki
pierś z indyka 1 sztuka
majeranek
bazylia
oregano
czosnek
cebula 1 sztuka
pieczarki 8-10 sztuk
Kukurydza z Puszki 1 sztuka
marchew 2 sztuki
majonez 1-2 łyżki
ser pleśniowy
ogórki kiszone 2-3 sztuki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Ryż rozerwać z torebki i zalać rosłem a następnie położyć cienko pokrojoną pierś z indyka. Doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie posypać ziołami oraz czosnkiem w płatkach. Cebulę pokroić w półplasterki i położyć na mięsie. Dodać pokrojone pieczarki i kukurydzę odsączoną z zalewy oraz marchewkę startą na tartce jarzynowej. Wszystko przykryć majonezem. Ułożyć ogórki kiszone. Na wierzchu zaś rozkruszyć ser pleśniowy lazur dałam 3 rodzaje oraz starłam ser żółty. posypać suszoną papryką w płatkach. Piec do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.12.2013 18:24
Pysznie wygląda
IlonaAlbertos 19.03.2012 10:48
Bardzo apetycznie wygląda Twoja zapiekanka :)
krystyna24 13.09.2011 23:08
pycha
agnieszka214 20.02.2011 14:30
smaczne
Gosia40 20.02.2011 12:37
znakomicie wygląda:)
jolita 20.02.2011 08:06
super
Gabriela7 20.02.2011 07:16
piękne
iwa643 20.02.2011 07:05
wygląda super
ada12302 19.02.2011 21:32
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak