Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki w occie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 3 łyżki
cukier 1 łyżka
ocet 2-2,5 szklanki
woda 1-1,5 szklanka
grzyby świeże 2 kg
Pieprz czarny mielony Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w occie

Grzybki należy przebrać, pokroić i dokładnie umyć i moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie (nawet przez noc), tak przygotowane grzybki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do godziny, następnie wkładamy do słoików, tak aby zajęły 2/3 słoika, wrzucamy przyprawy i zalewamy zalewą przygotowaną z wody, octu, soli i pieprzu. Następnie należy dokładnie zakręcić słoiki i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.01.2014 14:11
świetnie smakują
Wafelek2601 18.08.2013 15:38
Bardzo lubię!
Iwusia 04.08.2011 22:13
super
jolaxa1 09.02.2011 22:25
świetne
PaniMISIOWA 27.09.2010 17:37
Bardzo lubię grzybki marynowane...
Margo1 15.09.2010 14:49
Ilona widzę ,że też masz te same zdjęcia co ja od izabeeli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak