Sposób przygotowania

Grzybki należy przebrać, pokroić i dokładnie umyć i moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie (nawet przez noc), tak przygotowane grzybki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do godziny, następnie wkładamy do słoików, tak aby zajęły 2/3 słoika, wrzucamy przyprawy i zalewamy zalewą przygotowaną z wody, octu, soli i pieprzu. Następnie należy dokładnie zakręcić słoiki i odstawić w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Ilona widzę ,że też masz te same zdjęcia co ja od izabeeli
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Bardzo lubię grzybki marynowane...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetnie smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !