Sposób przygotowania

Rodzynki zalać wrzątkiem i po 5 minutach odcedzić. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać.
Żółtka utrzeć do białości z cukrem i dodawać powoli mąkę i proszek do pieczenia - dokładnie wymieszać. Bakalie obtoczyć w mące i dołożyć do ciasta. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Tak otrzymane ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem śniadaniowym. Piec około 45-50 minut w temperaturze około 180 stopni Celsjusza.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha ciacho!
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    Wypróbuje bo mi często mój nie wychodził
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyucha;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyucha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wypróbuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !