Sposób przygotowania

Z obranych,pokrojonych gruszek(bez gniazd nasiennych) i żurawin wyciskamy sok.Dodajemy 2,5 litra przegotowanej,ostudzonej wody.Z cukru i reszty wody gotujemy syrop(zbieramy pianę).Studzimy,mieszamy z sokami i przygotowana trzy dni wcześniej matką drożdżową.Przelewamy do gąsiora,zamykamy korkiem z rurką fermentacyjną.Odstawiamy w temperaturze pokojowej.Po fermentacji wino zlewamy znad osadu,zamykamy i odstawiamy na dwa miesiące.Ściągamy i przelewamy do butelek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    to ja poproszę na spróbowanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smakowity przepis :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !