Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana brukselka z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
boczek 20-30 dag
śmietana 0,5 l
jajko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana brukselka z boczkiem

Brukselkę umyć i obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomiędzy główkami brukselki ułożyć plastry boczku. Wymieszać śmietanę z jajkiem, doprawić solą i pieprzem, wlać do naczynia z zapiekanką. Zapiekać ok. 20-30 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.07.2013 07:54
fajny pomysł
Wafelek2601 14.12.2012 07:48
Bardzo dobra
Elżbieta17 17.11.2012 16:00
smaczne:)
Gosia32
Gosia32 14.06.2011 09:36
pycha
matii6 11.06.2011 22:05
nie przepadam za brukselką
barbara11561 21.05.2011 07:57
Super smaczne:)
MAR3STA 10.05.2011 23:23
świetna
Kate131 08.05.2011 09:24
ciekawe
m1monika 14.04.2011 22:41
rewelacja!!!
Sylwia56
Sylwia56 14.04.2011 18:19
fajne :)
Grazyna0211 10.04.2011 14:37
super przepis
kochanyptysiu 04.04.2011 09:39
bardzo fajna!
Izabela28 28.03.2011 13:20
fajny przepis na zapiekankę:)
Dorota59 27.02.2011 11:37
pycha
alaaa 25.02.2011 17:18
pomysłowe
Ania67 22.02.2011 09:44
Zapowiada się wyśmienicie
Edyta38 21.02.2011 18:51
smaczne napewno
Haneczka1 21.02.2011 16:07
o mniam mniam pyszności, jak czytam takie przepisy to od razu by się to zjadło :)mmmm :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak